Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten biszkopt jest bardzo smaczny wyszedł mi za pierwszym razem,przepis mam od mojej cioci.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 762
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 762
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Składniki
wykonanie biszkopta:Jajka z cukrem zmiksować na pulchną masę, dodać resztę składników, zmiksować. Do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nastawionego na 180 stopni piec 35 minut(ja sprawdzam patyczkiem). Przepis na ten biszkopt mam od mojej cioci Barbary, udał mi się za pierwszym razem.Po upieczeniu przekroić biszkopt na pół, nasączyć kawą rozpuszczalną(2 łyżki kawy rozpuszczalnej na szklankę wody), położyć krem, przykryć drugim kawałkiem ciasta, również go nasączyć, polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki na noc.
wykonanie kremu:Do garnka małego wlać szklankę mleka i cukier, w drugiej szklance mleka rozrobić budynie i wlać na gotujące się mleko, ugotować budyń. Margarynę zmiksować na gładką masę i dodawać po łyżce wystudzonego budyniu, zmiksować na jednolitą masę.