Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-07-2015
sernik jest delikatny, lekki i z malinami jest przesmaczny.............SMACZNEGO!!!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 275
Składniki
z podanych składników mikserem zrobić ciasto jak na kruszonkę i schować do lodówki na 30 minut
jajka, cukier, połowę cukru wanilinowego, twaróg półtłusty śmietankowy, jogurt, budyń mikserem zmiksować z 3 minuty - jeśli twaróg nie jest drobny, miękki to trzeba zmielić w maszynce
tortownica 20 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem i na dnie wyłożyć 3/4 ciasta, przyklepać do dna
na ciasto wylać masę serową, dodać opłukane, obsuszone maliny i trochę zostawić do dekoracji, na masie serowej rozsypać resztę ciasta kruszonkowego
piec w 180 C około 60 minut na 2 poziomie i grzanie góra/dół
sernik wyjąć z formy najlepiej po nocy jak dobrze wystygnie