Do góry

Dania główne Przepis na:

Pyzy z mięsem

Pyzy z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 382

Dodano:

Odsłon: 922

polecam , są smaczne i zawsze wychodzą...

Składniki

  • CIASTO:
  • ziemniaki 1,5 kg
  • mąka pszenna 0,5 szkl
  • jajka 2 szt
  • FARSZ:
  • cebula 1 szt
  • mięso mielone 0,5 kg
  • olej 1/4 szkl
  • Sól morska
  • pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Połowę ziemniaków gotujemy i mielimy. Resztę ziemniaków trzemy, odciskamy sok, odstawiamy, po czym zlewamy płyn. Skrobię dodajemy do ziemniaków. Łączymy z jajami, solą oraz mąką i zagniatamy. Farsz: Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oleju, następnie odstawiamy i przestudzamy. Dodajemy mięso, przyprawy i wyrabiamy. Z ciasta formujemy placuszki. Na każdym kładziemy łyżeczkę nadzienia, kształtujemy kule. Pyzy wkładamy do wrzącej, lekko osolonej wody. Gdy wypłyną gotujemy jeszcze przez 5 minut. Pyzy wyławiamy z wody, układamy na talerzu i polewamy okrasą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń