Do góry

Śniadania Przepis na:

"Chrzanówka"

Chrzanówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 2442

idealna na Wielkanoc lub śniadanko po imprezie:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotowujemy wywar: wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy ziele i listek, kurkumę i imbir - po szczypcie. Gotujemy 10 min.

  2. Dodajemy chrzan - na początek ok. 2 łyżek - w zależności od porcji, jaką chcemy przygotować, można zacząć od jednej:) Po chwili dokładamy białą kiełbaskę - pilnujemy, żeby zupka już nie wrzała - następne 10 min.

  3. Dodajemy vegetę lub kostkę rosołową - w zależności od upodobań. Jeśli robimy zupkę na 1 lub 2 osoby, kostki radzę nie dawać, bo może bardzo zdominować smak.

  4. Teraz przyszedł czas na próbę. Zupka ma nam smakować, więc dodajemy jeszcze tyle chrzanu ile potrzeba naszym kubkom smakowym, soli i przeprzu oraz innych przypraw, które lubimy. Ja zawsze dorzucam jeszcze jakieś suszone ziółka - np. tymianek (bardzo lubię) - ale z rozwagą:)

  5. W przepisie na chrzanówkę najlepsze jest to, że tworzymy go sami: podstawą jest biała kiełbasa i chrzan. Jeśli lubimy, możemy zabielić śmietaną lub zagęścić mąką.

  6. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Chrzanówka

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń