Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealna na Wielkanoc lub śniadanko po imprezie:)
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1921
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 111
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1921
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 111
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Najpierw przygotowujemy wywar: wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy ziele i listek, kurkumę i imbir - po szczypcie. Gotujemy 10 min.
Dodajemy chrzan - na początek ok. 2 łyżek - w zależności od porcji, jaką chcemy przygotować, można zacząć od jednej:) Po chwili dokładamy białą kiełbaskę - pilnujemy, żeby zupka już nie wrzała - następne 10 min.
Dodajemy vegetę lub kostkę rosołową - w zależności od upodobań. Jeśli robimy zupkę na 1 lub 2 osoby, kostki radzę nie dawać, bo może bardzo zdominować smak.
Teraz przyszedł czas na próbę. Zupka ma nam smakować, więc dodajemy jeszcze tyle chrzanu ile potrzeba naszym kubkom smakowym, soli i przeprzu oraz innych przypraw, które lubimy. Ja zawsze dorzucam jeszcze jakieś suszone ziółka - np. tymianek (bardzo lubię) - ale z rozwagą:)
W przepisie na chrzanówkę najlepsze jest to, że tworzymy go sami: podstawą jest biała kiełbasa i chrzan. Jeśli lubimy, możemy zabielić śmietaną lub zagęścić mąką.
Smacznego:)