Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to wspomnienie dzieciństwa. Ileż to razy Mama przygotowywała je dla całej naszej rodziny. Tak jak wtedy, teraz w moim domu też znikają błyskawicznie:) Najlepsze są ciepłe, posypane cukrem pudrem... mniam... Życzę smacznego!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 462
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 462
Składniki
1. Podgrzać mleko 2. Do mleka dodać pokruszone drożdże, cukier i 2 łyżki mąki - odstawić do wyrośnięcia 3. Do mąki dodać jajka, sól i wyrośnięte drożdże 4. Wyrobić ręką, aż ciasto będzie odchodziło od ręki (można ewentualnie dodać mąki) 5. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia 6. Smażyć na rozgrzanym, głębokim tłuszczu (może być głęboka patelnia) 7. Posypać cukrem pudrem Smacznego:)