Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 6928

Dodano:

Odsłon: 11604

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Przygotowanie

  1. Do większej miski wsypujemy mąkę. Na środku robimy dziurkę do której rozkruszamy drożdże i zasypujemy cukrem. Na środek wlewamy pół szklanki ciepłego mleka przykrywamy i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.

    Następnie do miski dodajemy pozostałe składniki jajko, mleko, sól i wszystko razem mieszamy lub miksujemy. Na koniec można dodać pokrojone w kosteczkę jabłka chyba, że jabłka kładziecie bezpośrednio na smażone placuszki. Miskę przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięci na ok. godzinę.

    Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju. Nakładamy łyżką zanurzoną w gorącym oleju lub wodzie, dzięki temu ciasto będzie ładnie odchodziło od łyżki. Smażymy na małym lub średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. Gotowe wyciągamy na ręcznik papierowy a następnie posypujemy sporą ilością cukru pudru.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ski_ttles 05 listopada 2018 Przepyszne, uwielbiane przez moje dzieci :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń