Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na słodko i na szybko.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
Rozdzielone białko ubij na sztywną pianę, dodaj cukier puder, a następnie żółtka. Do tego dolewamy maślankę, nie przestajemy miksować. Dodajemy mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Do ubitej masy dodajemy utarte na tarce z dużymi otworami jabłka i rozdrobnioną żurawinę. Placki smażymy na patelni i posypujemy cukrem pudrem.