Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne łakocie którym nikt się nie oprze. Idealne na wykwintne śniadania, desery czy przekąski.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 89
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 89
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Podgrzać mleko. Następnie wrzucić pokruszone drożdże, łyżkę mąki i cukru, całość rozpuścić mieszając łyżką. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 20 minut (do ruszenia drożdży).
Wsypać do miski mąkę, 2 łyżki cukru, wbić jajka oraz wlać drożdże. Wyrobić ciasto za pomocą miksera, na jednolitą masę. Pozostawić do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką ciasto formując niewielkie placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Po przełożeniu na talerz, na każdy z osobna położyć dżem a następnie bitą śmietanę. Smacznego :)