Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy z ananasem

Racuchy z ananasem

Autor: anikraw

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 5

Dodano: 16.01.2010

Odsłon: 1572

Proste i łatwe do przygotowania

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do mąki wlewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy roztopione masło, pokruszone drożdże, drobno pokrojone ananasy, sok i szczyptę soli. Ciasto dokładnie mieszamy na jednolitą masę i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Na rogrzany na patelni olej nakładamy łyżką placki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Upieczone racuchy posypujemy cukrem pudrem i podajemy gorące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

inezis 18 stycznia 2010 no i zrobilam... nie wiem czy to moze z mojej winy, bo w sumie pierwszy raz robilam drozdzowe racuchy, ale cos w nich nie wyszlo... wygladaly nawet ladnie, ale w smaku nie do konca.moze to ta goryczka z ananasa.. ciasto po usmazeniu, jakby troche mi sie rozchodzilo? a moze po prostu trzeba im dac druga szanse?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kobra6 17 stycznia 2010 Pachnące i pyszne:):):)Wędrują do ulubionych!Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 17 stycznia 2010 Mnie też podoba się ten pomysł :) w moim domu zawsze robi się z jabłkami ale przydałaby się jakaś odmiana :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

inezis 16 stycznia 2010 ide robic te racuszki. powiem pozniej jak wyszly :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 16 stycznia 2010 Ciekawy sposób na odmianę zwykłych racuchów;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 16 stycznia 2010 Ciekawy przepis - nie robiłam jeszcze nigdy racuchów z ananasami. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń