Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy z białej kapusty

Racuchy z białej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1356

Dodano:

Odsłon: 6706

Doskonałe do przemycenia niezbyt lubianej przez dzieci kapusty

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować i ugotować w osolonej wodzie .Przecedzić .Ostudzić .

  2. Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na tłuszczu

  3. Białka ubić z 1 łyżeczką cukru na sztywno

  4. Z maki ,żółtek ,mleka ,proszku do pieczenia zrobić ciasto.Dodać kapustę ,cebulę ,przyprawy.Wymieszać.Dodać pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i usmażyć na rumiano.

  5. Z tej ilości wychodzi mi 20 - 26 racuchów

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 13 lutego 2010 Ciekawe -nigdy takich nie jadłam,muszę spróbować ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Meg_KR 13 lutego 2010 orginalny przepis,ciekawe czy tak smakują jak wygladają ,myślę że niedługo sie dowiem bo zrobię :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń