Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy z mąki kukurydzianej

Racuchy z mąki kukurydzianej

Autor:

Przepisów i artykułów: 282 Ocena: 3473

Dodano:

Odsłon: 3495

Żółciutkie, puszyste i godne polecenia.

Składniki

  • 2 szkl. mąki kukurydzianej
  • 2 jajka wiejskie
  • 2 małe jogurty naturalne "Danon"
  • 1/2 opakowania drożdży
  • 3 jabłka
  • 1/2 szkl. orzechów włoskich
  • 2 łyżki cukru
  • olej rzepakowy do smażenia
  • szczypta soli
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Drożdże utrzeć w miseczce z cukrem i jogurtem. Mąkę przesiać do miski. Dodać sól, jajka, zmielone orzechy i starte jabłka. Wlać jogurt z drożdżami. Wszystko wymieszać. Przykryć ściereczką na pół godziny. Ciasto nie musi dużo wyrastać - rośnie w czasie smażenia. Łyżką nakładać na patelnię, z rozgrzanym olejem, niezbyt duże porcje. Smażyć z dwóch stron. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń