Do góry

Desery Przepis na:

Racuszki z dyni polane konfiturą z żurawiny

Racuszki z dyni polane konfiturą z żurawiny

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2153

Dodano:

Odsłon: 5412

Zdrowa, kolorowa, propozycja na deser z dyni

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dynie i jabłka obrać, zetrzeć na tarce - grube oczka. Dynię po starciu wycisnąć. Oba składniki połączyć z jajkami, curry, imbirem, jogurtem i proszkiem do pieczenia.

  2. Całość dokładnie wymieszać,stopniowo dodawać mąkę do momentu, aż masa będzie nadawała się do uformowania racuszków.

  3. Rozgrzać olej i smażyć racuszki na wolnym ogniu do momentu, aż zarumienią się. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń