Do góry

Dania główne Przepis na:

racuszki z jabłkami

racuszki z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 46

Dodano:

Odsłon: 1686

polecam

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Całe jajka wbić do miseczki,roztrzepać,dodać zsiadłe mleko,mąkę,proszek do pieczenia,wymieszać (albo ubić trzepaczką) tak aby ciasto było gładkie i miało gęstość śmietany.

  2. Ciasto odstawić na 1 godz.

  3. Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne,pokroić w plasterki,wrzucić do ciasta,wymieszać.

  4. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron,po wyjęciu na talerz posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń