Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello

Rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 20279

Bardzo smaczne ciasto warte polecenia.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pieczemy biszkopt,ja podałam krupczatkę bo z niej zawsze piekę ale biszkopt można upiec z własnej receptury. Po upieczeniu i wystygnięciu ścinamy wierzch placka tak 1/3 i kruszymy do miseczki. Z 1/2 l śmietany odlewamy 1/2 szklanki i dajemy połamaną białą czekoladę ,podgrzewamy aby się rozpuściła i odstawiamy aby się ochłodziła. Drugą część śmietany ubijamy dodajemy śnieżki,potem zimną rozpuszczoną białą czekoladę, następnie lejemy stopniowo adwokat,następnie kokos i pokruszony biszkopt. Gotową masę wykładamy na biszkopt. Z czarnej czekolady robimy polewę lub tylko ją rozpuszczamy i polewamy po masie i ozdabiamy posypując kokosem. Placek najlepiej zrobić dzień wcześniej ,wtedy się dobrze kroi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tercia 19 lipca 2010 Dopiero teraz zauważyłam że w składnikach do masy nie ma ajerkoniaku (adwokat) lejemy go 1/2 butelki.
przepraszam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pusieczek2 10 lipca 2010 Tereniu masz rację to ciasto jest wyśmienite i warte polecenia!!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karinaa 26 czerwca 2010 takiego ciasteczka jeszcze nie robiłam,wrzucam do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń