Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ratatouille. Jarskie danie z Prowansji"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
1. Bakłażana pokrój i posól, by oddał goryczkę. Osusz papierowym ręcznikiem. Obie cebule obierz, pokrój w talarki lub w kostkę i podsmaż na oleju w rondlu. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dołóż do cebuli. Krótko podsmaż. Dodaj bakłażana i duś 3-4 min.
Następnie dodaj pokrojoną cukinię i duś kolejne 3 min. Dodaj pokrojone w małą kostkę papryki i obrane ze skóry, pokrojone pomidory. Ratatouille posól, dopraw pieprzem i ziołami, duś przykryte ok. 15 min.Źródło: Świat kobiety