Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto z kurkami

Risotto z kurkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 399

Dodano:

Odsłon: 5677

Dobre i proste

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy maslo, dodajemy drobno pokrojona cebule i lisc laurowy i szklimy, gdy cebula jest gotowa dodajemy czosnek i smazymy przez 30 sekund, dodajemy ryz i mieszamy, aby byl zeszklony rowniez. Dodajemy tymianek.

  2. Na malym gazie,dodajemy troche bulionu i czxekamy jak ryz wchlonie plyn. Powtarzamy cala czynnosc az ryz bedzie ugotowany ale lekko twardy w srodku. Taki ryz mozemy odlozyc i ostudzic , bedziemy wykorzystywali pozniej, Mozemy trzymac w lodowce kilka dni.

  3. Na patelnie troszke masla , dodajemy kurki i smazymy az beda miekkie, dodajemy ryz i dolewamy bulion aby byla odpowiednia konsystencja, podgrzewamy delikatnie. Dodajemy smietane i parmesan i pietruszke i gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

golona102 03 marca 2013 A w restauracji to sie robi inaczej? Nie. Wlasnie tak.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kobra222 02 marca 2013 Co takiego ?!!!!! Ryż odgrzewany na risotto ? Ty chory jesteś !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 23 września 2012 Malina :) Wygląda genialnie i poproszę o jedna porcję ;) Super danie sezonowe, na pewno wykorzystam przepis :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń