Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1742
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 14
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3635
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1742
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 14
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3635
Składniki
Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 minut. Mąkę z margaryną siekamy nożem. Dodajemy utarte drożdże oraz stopniowo jajka i śmietanę (procedura podobna, jak przy wyrabianiu kruchego ciasta). Ciasto wkładamy na przynajmniej 15 minut do lodówki. Po upływie tego czasu obsypujemy blat lub stolnicę mąką. Dzielimy ciasto na kilka części i rozwałkowujemy formując koło. Przecinamy nożem, jak pizzę. Na każdy trójkącik u podstawy dodajemy nadzienie i zawijamy. Od szerszego do węższego końca. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po 10 minutach zalecam, by włączyć termoobieg. Po przestygnięciu można je polukrować lub oblać czekoladą.