Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy masz ochotę na coś słodkiego... To wychodzą właśnie takie rogaliki. Kruche, słodziutkie i chrupiące. Polecam spróbować.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 270
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 270
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieścić na stolnicy. Smalec można wcześniej posiekać. Zarobić i wyrobić ciasto. Jeżeli jest zbyt suche, dodać śmietany. Jeżeli jest zbyt wilgotne, dodać mąki. Ciasto rozwałkować. Wykrawać małe trójkąty, nakładać marmoladę/powidła, formować rogaliki. Piec w temperaturze 180 stopni, przez 25 minut. Można posypać cukrem pudrem.