Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada faszerowana z fileta

Rolada faszerowana z fileta

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 1577

Dodano:

Odsłon: 4117

Roladki pieczone z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami oraz papryką. Bardzo lekkie mięso z delikatnym farszem. Bardzo smaczne.

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka
  • 15 dag pieczarek ja miałam ugotowane
  • ½ słoika papryki konserwowej
  • Kilka cebulek marynowanych
  • Przyprawa złocista do kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Filety kroimy na pół, odcinamy wystające kawałki.

  2. 2. W mięsie robimy otwór.

  3. 3. 2 łyżki oleju mieszamy z przyprawą złocistą oraz solą.

  4. 4. W marynatę wkładamy mięso na godzinę.

  5. 5. Pieczarki oraz cebulę i paprykę drobno kroimy.

  6. 6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  7. 7. Fileta faszerujemy na przemian: ser, papryka, cebulki, pieczarki.

  8. 8. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

  9. 9. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
    10. Roladki gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 kwietnia To jest ten brak weny ;)
Kurczaczek z takim dodatkami, mniami :D
Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń