Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada indycza ze śliwkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Filet z indyka opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie rozetnij tak, by powstał płat.
Płat mięsa ułóż na desce i rozbij tłuczkiem. Natrzyj z obydwu stron przyprawą do drobiu, solą oraz pieprzem. Śliwki przebierz, opłucz i osusz, pokrój na kawałki. Wymieszaj w miseczce z posiekanymi orzechami.
Ser żółty pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Na płacie mięsa kolejno rozkładaj żółty ser, czosnek oraz suszone śliwki z orzechami włoskimi.
Roladę obwiąż nicią lub zepnij szpikulcami do mięsa. Lekko oprósz mąką. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Obsmaż mięso, przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w temp. 180 st. około godziny, podlewając wodą.Źródło: Świat kobiety