Do góry

Desery Przepis na:

rolada orzechowa

rolada orzechowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 948

smaczne i rozpływa się w ustach

Składniki

  • jajka, 4
  • mielone orzechy włoskie, 7 dkg
  • Śmietana kremówka, 1 szklanka
  • cukier waniliowy, 3 łyżeczki
  • cukier, 7 dkg
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek

  2. na blachę wyłożyć papier do pieczenia i rozprowadzić masę. piec w temp. 190 st. nie dłużej niż 10 min.

  3. śmietanę ubić z cukrem waniliowym.ciasto po ostygnięciu posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę. przy zwijaniu dobrze jest urzyć papieru, na którym piekliśmy.

  4. wierzch ozdobić także śmietaną i kawałkami orzechów

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń