Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek
na blachę wyłożyć papier do pieczenia i rozprowadzić masę. piec w temp. 190 st. nie dłużej niż 10 min.
śmietanę ubić z cukrem waniliowym.ciasto po ostygnięciu posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę. przy zwijaniu dobrze jest urzyć papieru, na którym piekliśmy.
wierzch ozdobić także śmietaną i kawałkami orzechów