Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada Orzeźwienie"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 cukru, połącz z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 12 minut w temp. 200 stopni. Upieczone ciasto przełóż na ściereczkę. Usuń papier. Biszkopt zwiń razem ze ściereczką. Wystudź.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szkl. wrzątku. Truskawki umyj, oczyść. 1/3 owoców pokrój w kosteczkę, resztę zmiksuj. Śmietanę ubij. Wymieszaj z twarogiem i musem.
Domieszaj kolejno: resztę cukru, żelatynę, pokrojone truskawki. Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem, ponownie zwiń. Schłodź. Oprósz cukrem pudrem. Ew. udekoruj.
90 minut; Cena porcji: 1,20 zł; Porcja: 210 kcal;Źródło: Naj