Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam Was na roladę biszkoptową z bitą śmietaną, mascarpone i czerwonymi porzeczkami. Sezon na porzeczki w pełni więc warto z nich korzystać. Jak nie lubicie porzeczek możecie dać inne owoce. Ale porzeczki fajnie przełamują słodkość śmietany i biszkoptu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14506
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14506
Składniki
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym i barwnikiem, dodawać po żółtku i ubijać. Dodać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na papierze, rozsmarować je i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Biszkopt piec 20 minut a potem wyłożyć go na ściereczkę papierem do góry. Zdjąć papier i zawinąć biszkopt w roladę razem ze ściereczką. Biszkopt wystudzić.
Śmietanę ubić z cukrem i mascarpone, dodać obrane z szypułek porzeczki i delikatnie wymieszać. Rozprowadzić śmietanę na biszkopcie i zawinąć roladę ( zwijać szerszy bok ). Gotową roladę odstawić do lodówki do ścięcia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i udekorować porzeczkami i miętą.