Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z koperkiem bez pieczenia"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Masło utrzyj razem ze śmietaną na gładką masę. Dodaj posiekany drobno koperek oraz kapary, wymieszaj. Odstaw do lodówki, aby masa stężała. Na desce rozłóż folię spożywczą. Na niej poukładaj obok siebie plastry żółtego sera. Na serze umieść plasterki łososia.
Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach wody. Odstaw do lekkiego stężenia. Na warstwie łososia umieść wyjętą z lodówki masę. Pomagając sobie końcówkami folii, zwiń całość, formując roladę. Usuń folię. Roladę posmaruj żelatyną. Obtocz w natce.
czas ok. 30 min; porcja – 260 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety