Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z szynki

Rolada z szynki

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2589

Dodano:

Odsłon: 5967

Niesamowicie pachnąca i niesamowicie smaczna nie tylko jako wersja obiadowa, ale także jako przystawka.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso kroję w plastry i rozbijam tłuczkiem, tak by nie rozerwać kotletów, układam na desce nakładając, częściowo, jeden plaster na drugi,

  2. posypuję solą i pieprzem oraz smaruję musztardą.

  3. Żółty ser ścieram na tarce o dużych oczkach i posypuję przygotowane mięso. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję w dość grube paski i układam po dwa na serze. Pomiędzy papryką układam po kilka gałązek świeżego koperku, wcześniej umytego i wysuszonego.

  4. Podważając ręką zwijam mięso w roladę, spinam wykałaczkami i układam w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu układam gałązki natki pietruszki.

  5. piekarnik nagrzewam do 220°C i wstawiam roladę na 10-15 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze przez 45-50 minut.Upieczone odstawiam na 10 - 15 min, następnie kroje w plastry i układam na talerzu.

  6. Podaję z ziemniakami z wody i sałatą ze śmietaną :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 22 października 2014 rolada wygląda bardzo apetycznie i z pewnością jest pyszna, a opis bardzo dokładny :-) wypróbuję Twój przepis, bo ze zdjęcia kusi :-)) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń