Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z truskawkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 198
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 198
Składniki
Cukierki pokrusz i rozpuść razem z mlekiem. Ostudź. Kremówkę ubij na sztywno, dodaj jogurt.
Do masy śmietanowej dokładaj stopniowo pokruszone cukierki i zmiksuj na niskich obrotach. Truskawki umyj, pozbaw szypułek.
Półokrągłą foremkę wyłóż folią spożywczą. Rozsmaruj warstwę masy śmietankowej i rozłóż pośrodku rząd truskawek. Następnie nałóż kolejną część masy i po bokach dwa rzędy truskawek. Wierzch pokryj ostatnią warstwą masy i powtykaj biszkopty.
Deser schłodź w lodówce min. 3 godziny. Gotowy udekoruj resztą owoców.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 230. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax