Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki cukiniowe z serem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Obydwie cukinie oczyść, opłucz, potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Włóż je na 1–2 minuty do wrzącej wody. Wyjmij, przestudź, polewając zimną wodą i wytrzyj.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z oliwą. Mozzarellę potnij w słupki, a zioła umyj, osusz i grubo posiekaj. Część ziół możesz odłożyć do dekoracji.
Plasterki cukinii z obu stron posmaruj czosnkową oliwą. Ułóż na deseczce. Oprósz solą i pieprzem. Posyp posiekanymi ziołami. Na cukinii rozłóż słupki mozzarelli. Plasterki ciasno zwiń.
Roladki ułóż na spodzie płaskiego żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz około 15 minut, aż cukinia stanie się miękka.
Roladki podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika. Ew. gotowe danie udekoruj odłożonymi wcześniej ziołami.Źródło: Naj