Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super dietetyczne danie - jedna porcja tylko 350 kcal
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 468
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9606
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4445
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 468
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9606
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4445
Składniki
- pierś lekko ubijamy, przyprawiamy i do środka zawijamy suszone pomidory - całość zawijamy w roladki i zawiązujemy lub spinamy wykałaczką, żeby się nie rozleciało - następnie smażymy na oleju kokosowym z każdej strony - podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut - na koniec powstały sos zagęszczamy koncentratem i doprawiamy do smaku
ziemniaczka nadziewamy na patyczek od szaszłyków i przecinamy wokoło jak serpentynę a następnie doprawiamy wg. uznania i wkładamy do folii aluminiowej i do piekarnika na ok. 30-40 minut w 180 stopniach (zależy od gatunku ziemniaka) na ostatnie 5 minut pieczenia odkrywamy folię, aby ziemniak się przyrumienił :)