Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na filety w nowej odsłonie
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1931
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1931
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Filety kroimy w plastry, lekko rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Czosnek drobno siekamy, podsmażamy na oleju przez 1 minutę. Dodajemy szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy około 5 minut. Pod koniec smażenia dodajemy gałkę muszkatołową.
Pieczarki obieramy i kroimy na drobno. Cebulę kroimy w piórka. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki i smażymy około 4 minuty. Przygotowane plastry kurczaka smarujemy z jednej strony musztardą francuską. Na nią układamy plaster żółtego sera. Na serze układamy porcję szpinaku. Suszonego pomidora kroimy na pół. Obie połówki układamy na szpinaku. Obok pomidora dodajemy porcję przygotowanych pieczarek. Ser mozzarella kroimy w paski. Obok pieczarek układamy po jednym pasku mozzarelli.
Zwijamy roladki, spinamy wykałaczką aby się nie rozpadły. Obtaczamy w "chrupiącym kurczaku". Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki z każdej strony, nie więcej niż 2 minuty na każdą stronę.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Podsmażone roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika. Pieczemy od 15 do 20 minut.