Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki mięsne w ciemnym sosie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Jakubow ska ze Złotowa (Wielkopolska)</strong>
Sznycle umyj, osusz. Każdy przykryj folią spożywczą, rozbij na jak najcieńsze duże plastry. Ogórki kiszone pokrój na podłużne plasterki. Cebule obierz, pokrój w piórka. Ciemny chleb pokrój na nieduże paski. Każdy plaster mięsa posmaruj cienko z jednej strony musztardą, nałóż po 2-3 kawałki ogórka, cebuli, chleba i 2-3 listki rozmarynu.
Roladki ciasno zwiń. Każdą zepnij wykałaczkami. Posyp ze wszystkich stron solą i pieprzem. Olej rozgrzej na patelni, włóż roladki. Obsmaż na brązowo ze wszystkich stron.
Śliwki przekrój na pół, dodaj do roladek. Wsyp suszone grzyby i resztę rozmarynu. Wlej szklankę wody, przykryj, duś do miękkości (około 2 godzin). Co jakiś czas podlewaj wodą i przekręcaj roladki. Mięso wyjmij, sos przypraw do smaku. Możesz go zmiksować, ale najlepszy jest, gdy są w nim kawałki grzybów i śliwek.
czas przygotowania 90 min, ilość porcji 5, cena za porcję 3,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie