Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki schabowe w sosie z kurek"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
ok. 85 minut
Kurki oczyścić i opłukać. Cebulę posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle, dodać kurki. Smażyć razem 2-3 minuty, potem podlać winem, posolić, oprószyć pieprzem i kurkumą, przykryć i dusić, aż kurki zmiękną. Dodać śmietanę, wymieszać.
Kotlety rozbić bardzo cienko. Oprószyć solą i pieprzem. Oddzielić 4 łyżki sosu kurkowego i zmiksować. Nałożyć pasek zmiksowanego sosu na mięso i zwinąć tak, by był on w środku. To samo zrobić z innymi kotletami. Związać roladki nitką.
Cukinię, paprykę i bakłażana pokroić w plastry, posmarować oliwą i ułożyć na blasze. Obok ułożyć zwinięte nitką kotlety. Piec w temperaturze 180°C przez 30 minut. Wyjąć warzywa, piec mięso kolejne 30 minut. Ułożyć na warzywach, polać sosem.Źródło: Twoje Imperium