Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z majonezem i ketchupem

Roladki schabowe z majonezem i ketchupem

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 78

Dodano:

Odsłon: 523

Te roladki z farszem z pieczarek i papryki uwielbia cała moja rodzina. Można je podać zarówno z ziemniakami jak i z ryżem

Składniki

  • schab 4 plastry
  • sól do smaku pieprz do smaku
  • majonez 2 łyżki
  • ketchup 2 łyżki
  • ser żółty 5 dag
  • tymianek do smaku
  • pieczarki 8 dag
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • rukola 4 garści
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rozbić cienko plastry schabu. Oprószyć solą i pieprzem.

  2. Majonez wymieszać z ketchupem, dodać starty ser i wymieszać.
    Pieczarki oczyścić, pokroić i usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz tymiankiem. Paprykę drobno pokroić.

  3. Plastry schabu posmarować masą majonezowo-serową. Wyłożyć usmażone pieczarki oraz paprykę. Zrolować. Można obwiązać sznurkiem. Usmażyć na złoty kolor.
    Wyłożyć na opłukaną rukolę. Można polać majonezem i ketchupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń