Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki schabowe z serem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Schab kroję na 8 plasterków jednakowej grubości, ew. odkrawam białe błonki i włókna. Każdy kotlet dobrze rozbijam tłuczkiem, skarapiam z obu stron sokiem z cytryny i odstawiam na kilka minut. Łyżeczkę soli mieszam z połową łyżeczki mielonego czarnego pieprzu. Mieszanką posypuję kotleciki z obu stron, delikatnie wklepuję przyprawy w mięso.
Każdy plaster schabu smaruję z jednej strony majonezem i posypuję posiekaną natką pietruszki. Na tym układam plasterek żółtego sera. Zwijam dość ciasno, roladki spinam wykałaczkami. Smażę na rozgrzanym oleju na małym ogniu, obracając je, by zrumieniły się równomiernie. Ew. chwilę je duszę.Źródło: Tina