Do góry

Śniadania Przepis na:

Roladki z chleba tostowego

Roladki z chleba tostowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8581

Dodano:

Odsłon: 18840

Śniadanie doskonałe lub przekąska idealna:). Fantastycznie prezentuje się na imprezowym stole. Smakuje zwłaszcza podane na ciepło - wygląda jak mięsne roladki, dlatego można się nieźle zdziwić:). Jeśli zrezygnujemy z boczku, roladki będą chrupiące

Składniki

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 8 plastrów sera
  • 8 plastrów boczku wędzonego
  • 1 papryka
  • keczup
  • majonez
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkowujemy cienko za pomocą wałka.

  2. Smarujemy keczupem, majonezem, układamy ser i paprykę. Zwijamy w roladki, każdą z nich owijamy plastrem boczku. Spinamy wykałaczkami, które wyciągamy przed podaniem roladek.

  3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń