Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z dorsza

Przepis dnia 2011-03-11
Roladki z dorsza

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1834

Dodano:

Odsłon: 4707

Roladka z dorsza wcale nie jest gorsza.

Składniki

  • filet z dorsza, 5-6 płatów
  • sól i pieprz, do smaku
  • papryka czerwona słodka, 1 łyżeczka
  • papryka żółta i czerwona, 1/2 szt.
  • cebula, 1 mała szt.
  • olej, 150ml.
  • wykałaczki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę umyć i osuszyć, przyprawić solą pieprzem i papryką.

  2. Pokrojoną cebulę i paprykę ułożyć na rybie. Zwinąć wszystko ciasno i zapiąć wykałaczką.

  3. Smażyć kilka minut z każdej strony na małym ogniu. Pod koniec smażenia zwiększyć ogień aby skórka była złota i chrupiąca.

  4. Po wyłożeniu na talerz można skropić limonką lub cytryną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń