Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste roladki polane sosem śliwkowym są fajnym i smacznym pomysłem na obiad.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Śliwki zalać wrzątkiem na ok. 20 minut, odcedzić.
Kotlety rozbić, tak aby nie porozrywać mięsa. Osolić, posypać pieprzem i zmieszanymi ziołami. Na każdym kotlecie położyć po dwie śliwki i zwinąć w rulony, obtoczyć mąką.
Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć roladki z każdej strony, aż do mocnego zrumienienia. Następnie podlać niedużą ilością wody , przykryć i dusić na małym ogniu ok.30 minut.
Wtym czasie przygotować sos śliwkowy /przepis na sos zamieściłam wcześniej/
Gotowe roladki polać sosem śliwkowym, podawać z ziemniakami i sałatką z kalafiora lub wg uznania. SMACZNEGO!