Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mega szybkie roladki na obiad. Można podawać je z dowolnym sosem i są mega łatwe w przygotowaniu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Kurczaka, paprykę, pieczarki, cebulę kroimy w małe kawałeczki. siekamy pietruszkę, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Mieszamy i wrzucamy na patelnię. Przez 5 minut na średnim ogniu je „podgotowujemy” aby papryka i pieczarki zmiękły, a kurczak podgotował.
W międzyczasie na cieście francuskim rozkładamy mozarellę
Zdejmujemy farsz z ognia, czekamy aż nam przestygnie kolejno nakładamy go na ciasto francuskie na mozarellę. Kolejno zwijamy ciasto w roladkę krótszym bokiem. Kolejno kroimy na plastry o grubości około 3-4 cm i układamy na blachy do pieczenia
W piekarniku zapiekamy przez 30 – 35 minut w 170-180C Po wyjęciu można podawać z dowolnymi sosami w/g uznania.