Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z piersi kurczaka z twarogiem"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1957
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 114
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 67
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1957
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 114
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 67
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 5,30 zł
Filety rozcinamy na pół, nie przecinając do końca, aby po rozłożeniu uzyskać jak największe płaty. Każdy lekko rozbijamy tłuczkiem.
Twaróg ucieramy ze szczypiorkiem, solą i pieprzem. Twarogiem smarujemy każdy płat mięsa i przykrywamy plastrem szynki. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami lub owijamy nicią. Obsmażamy ze wszystkich stron na oliwie i wyjmujemy.
Na tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i paprykę pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Mieszając, przesmażamy.
Dodajemy obrane, pokrojone w kostkę pomidory. Na wierzchu układamy roladki i gałązki rozmarynu. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 30 minut.
Wartość odżywcza jednej porcji 410 kcal Białko 15,5 g/Tłuszcz 9 g/Węglowodany 13 gŹródło: Rewia