Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z suszoną śliwką i brzoskwinią

Roladki z suszoną śliwką i brzoskwinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 374 Ocena: 4413

Dodano:

Odsłon: 4556

Pyszne roladki do obiadu.

Składniki

  • -ok.1 kg. schabu -śliwki suszone -brzoskwinie suszone
  • -sól, pieprz, papryka w proszku -musztarda
  • DO SMAŻENIA: -smalec albo olej
  • SOS:
  • -ok. 3 łyżki mąki przysmażonej na sucho
  • -2 łyżki musztardy -5 łyżek gęstej śmietany
  • -2 łyżki ketchupu -sól -pieprz -ok. 1 szklanka wody
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pokroić w plastry i rozbić. Przyprawić i ułożyć na tacy. Posmarować musztardą, ułożyć owoce i zwinąć. Spiąć szpilkami do rolad, lub związać nitką.

  2. Układać na rozgrzany tłuszczu i podsmażyć ze wszystkich stron.

  3. Przełożyć do rondla, podlać z 0,5 l. wrzątku. Przykryć i dusić z 10 min.

  4. Na suchej patelni przyrumienić mąkę i ostudzić.
    Dodać resztę składników na sos i wymieszać.

  5. Roladki wyjąć na talerz i zdjąć szpilki.
    Na rosołku po roladkach ugotować sos. Jak za gęsty to dolać wody z czajnika. Przyprawić i włożyć z powrotem tam roladki.

  6. Podawać do klusek śląskich z jakąś surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń