Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Kurczaka zalać zimną wodą i zagotować. Zmniejszyć źródło ciepła na najmniejsze i bardzo dokładnie łyżką cedzakową zebrać ścięte białko (tzw. szumowiny). Dodać liść laurowy, trzy ziarnka ziela angielskiego i kilka ziarenek pieprzu. Gotować pod przykryciem 3/4 godziny. Następnie dodać cebulę w łupince (zapewni piękny kolor) i obraną włoszczyznę. Gotować następne 3/4 godziny. Na koniec doprawić solą i zmielonym pieprzem. Bardzo ważne jest, aby solić na końcu, gdyż sól zamyka pory w mięsie i utrudnia wydobywanie się smaku do bulionu. Podawać z makaronem, pokrojoną marchewką i natką pietruszki.