Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny rosołek warzywny z rybnymi pulpecikami. Polecam na niedzielny obiad.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Paprykę tniemy na paski skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy do miękkości ,studzimy. Dorsza obieramy ,oddzielamy ości. Dorsza ,cebulę i paprykę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa (najmniejsze oczka) ,dodajemy surowe jajko. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto. Warzywa obieramy ,kroimy i smażymy na oliwie. Zalewamy wodą (1,5 l),wsypujemy łyżeczkę soli ,dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości jarzyn. Ryż gotujemy bez soli ,osączamy i dodajemy wraz z pulpecikami i posiekanym koperkiem i natką do rosołu. Całość gotujemy jeszcze 5 min.