Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, rozgrzewająca zupa, idealna w chłodne, deszczowe, jesienne dni. Polecam :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 289
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 289
Składniki
Ze sparzonych liści kapusty formujemy gołąbki nadziewając je farszem zrobionym z mięsa i ryżu.
Uformowane gołąbki układamy w garnku, przykrywamy liśćmi kapusty, zalewamy wodą z przecierem pomidorowym i kawałkami pomidorów, liściem laurowym, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną oraz domową pastą rosołową. Doprawiamy solą, pieprzem. Gotujemy do miękkości gołąbków, ja gotowałam 60 minut od momentu zagotowania się bulionu.
Ugotowanego gołąbka wkładamy do miseczki, łyżką rozdrabniamy go w kawałki i zalewamy wywarem w którym się gotowały. Smacznego!!!