Do góry

Zupy Przepis na:

Rozgrzewająca zupa gołąbkowa.

Rozgrzewająca zupa gołąbkowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1100 Ocena: 11940

Dodano:

Odsłon: 1357

Bardzo smaczna, rozgrzewająca zupa, idealna w chłodne, deszczowe, jesienne dni. Polecam :)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ze sparzonych liści kapusty formujemy gołąbki nadziewając je farszem zrobionym z mięsa i ryżu.

  2. Uformowane gołąbki układamy w garnku, przykrywamy liśćmi kapusty, zalewamy wodą z przecierem pomidorowym i kawałkami pomidorów, liściem laurowym, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną oraz domową pastą rosołową. Doprawiamy solą, pieprzem. Gotujemy do miękkości gołąbków, ja gotowałam 60 minut od momentu zagotowania się bulionu.

  3. Ugotowanego gołąbka wkładamy do miseczki, łyżką rozdrabniamy go w kawałki i zalewamy wywarem w którym się gotowały.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń