Do góry

Desery Przepis na:

Rozkosz podniebienia

Rozkosz podniebienia

Autor: andziaobok

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 7

Dodano: 08.08.2011

Odsłon: 5232

Ciasto które rozpływa się w ustach i chciało by się jeść i jeść...

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywna piane z cukrem.

  2. Do żółtek dodaje proszek do pieczenia mieszam powoli.(zeby nie bylo grudek)dodaje octu zrobi się biala piana, Biszkopt zacznie się podnosić. Dodaje piane z białek powoli mieszam i potem olej.

  3. Powoli dodaje mąkę mieszam delikatnymi ruchami. Az zrobi się gładka masa. Wlewam na tortownice i piekę w temperaturze 160-170 C ok 55 min jak bedzie złoty kolor. wyciagam, gdy wystygnie przekrajam na pół.

  4. Śmietana 2 smietany kremówki wrzucam do wysokiego naczynia miksuje gdy masa zrobi się gesta daje 3 łyzeczki cukru pudru i troche cytryny . Ubijam z 2 smietana fix Do śmietany wrzucam kawałki czekolady i owoce ( truskawki itp) Biszkopt nasączam wodą z cytryną z alkoholem i cukrem. Przekładam biszkopt powidłami lub drzemem pozniej smietana i przybieram owocami i czekoladą. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń