Do góry

Dania główne Przepis na:

Rulony śledziowe z jogurtem i ziemniakami.

Rulony śledziowe z jogurtem i ziemniakami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1124 Ocena: 12434

Dodano:

Odsłon: 7791

Rulony śledziowe z cebulą, szczypiorem, pomidorem suszonym i jogurtem podane z ziemniakami.

Składniki

  • filet marynowany śledzia 6 szt.
  • cebulka z marynaty
  • ziemniaki 6 szt.
  • jogurt grecki 0 %
  • Szczypiorek
  • pomidor suszony z oliwy 2 szt.
  • Sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, ugotowane odlewamy z wody, tłuczemy. W między czasie robimy rulony z płatów śledzi i cebuli, układamy na talerzu. Na każdy rulon kładziemy większy kleks z jogurtu, posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem i pomidorem suszonym. Tak przygotowane rulony śledziowe podajemy z ziemniakami.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń