Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rurki nadziewane kremem paryskim"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Do rondelka powoli wlej śmietankę i zagotuj. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Odstaw śmietanę z ognia i wlej do niej czekoladę z miodem. Mieszaj, aż dobrze się połączą. Gdy krem wystygnie, wstaw go na noc do lodówki, a następnego dnia ubij na sztywno.
Płaty ciasta francuskiego rozwałkuj na placek o grubości 3 mm. Pokrój go radełkiem na pasy o szerokości 3 cm i długości ok. 30 cm. Nawiń je na foremki do rurek i posmaruj rozbełtanym jajkiem.
Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 °C przez 20 minut. Gdy się upieką, poczekaj aż trochę ostygną na foremkach, a następnie zdejmij je.
Worek cukierniczy napełnij kremem i wciśnij go do rurek. Oprósz je cukrem pudrem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 265 kcalŹródło: Na żywo