Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne kruchutkie i chrupiące, a ciasto trochę przypomina francuskie.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 106
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 187
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1264
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 106
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 187
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1264
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Składniki
ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce około godziny. Po wyjęciu cienko rozwałkować na blacie lekko podsypując mąką. Pokroić w długie paski i nawijać na rurkę wysmarowaną masłem. Rurkę obtoczyć z jednej tylko strony w cukrze i upiec, aż się zarumienią w temp 220st. Po ostudzeniu nabijać kremem
krem: żółtka z mlekiem zmiksować, dodać cukier, mąkę - wymieszać wszystko. Ugotować gęsty budyń. Po ostygnięciu utrzeć z kostką masła. Na koniec dodać spirytus do smaku ;):)