Do góry

Desery Przepis na:

rurki z kremem

rurki z kremem

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3784

Dodano:

Odsłon: 12297

pyszny deser

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 2 żółtka
  • cukier
  • Masa:
  • 0,5 l mleka
  • 5 żółtek
  • 3 łyżki mąki zwykłej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kostkę masła
  • 0,5 kostki margaryny
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto pokroić w paski 3 centymetrowe , fotemki posmarować tłuszczem, obwinąć ciastem, tak aby jedno zachodziło na drugie, smarować roztrzepanym żółtkiem i obsypać cukrem , układać na foremce i piec na złoto. Po upieczeniu wyciągać delikatnie foremki, zimne rurki nadziewać kremem.

  2. Krem: Odlać pół szklanki mleka, rozmieszać 5 żółtek, 3 łyżki mąki zwykłej, dwie łyżki ziemniaczanej, jedną szklankę cukru, resztę mleka zagotować i wlać do niego przygotowaną masę, zagotować jak budyń, wystudzić. Utrzeć masło i margarynę, dodawać po troszkę budyniu, ucierać, przy omocy szprycy napełniać rurki kremem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioleta333 04 marca 2011 manuelko niewiem gdzie doszukałaś się żelatyny w tym przepisie...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

manuelka 24 lutego 2011 Drogie Panie
Żelatynę rozpuścić we wrzątku, poczekać aż delikatnie ostygnie i wtedy wymieszać?? Pytanie pewnie głupie ale ja się boję żelatyny i w 99% zastępuję ją galaretką.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń