Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba / dorsz w cieście curry

Ryba / dorsz w cieście curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 382 Ocena: 5713

Dodano:

Odsłon: 4790

Ryba smażona w cieście curry jest miłą odmianą od tradycyjnej, smażonej w panierce. Przygotujemy ją w 10 minut.

Składniki

  • 4 filety, u mnie dorsz
  • 10 łyżek mąki
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżeczki curry
  • 100 ml mleka
  • sól, pieprz
  • olej
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety posypujemy solą i pieprzem. Mąkę, jajko, curry, mleko oraz po szczypcie soli i pieprzu mieszamy ze sobą do powstania gęstego ciasta.

  2. Filety maczamy w cieście, smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, do zarumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń