Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w cieście

Ryba w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 1821

Dodano:

Odsłon: 287

Filety z ryby możemy usmażyć w cieście z dodatkiem imbiru, sosu sojowego i sezamu. Jest bardzo delikatna i smaczna.

Składniki

  • Filet z ryby - 300-400 g
  • Mąka - 40 g
  • Sos sojowy - 10 ml
  • Jajka - 2 szt.
  • Cytryna - 1 szt.
  • Sezam - 5 g
  • Sól - do smaku
  • Imbir w proszku - do smaku
  • Gałka muszkatołowa - do smaku
  • Papryka ostra mielona - do smaku
  • Olej - do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fileta z ryby myjemy, osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Kroimy na mniejsze lub większe kawałki (jakie wolimy). Jajka roztrzepujemy, dodajemy mąkę, przyprawy, sos sojowy i sezam. Kawałki ryby obtaczamy w cieście i smażymy na głębokim oleju. Osączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z ryżem i surówką z kiszonej kapusty (http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/surowka-kiszonej-kapusty/ ).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń