Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba w cieście francuskim z pieczarkami

Ryba w cieście francuskim z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6048

Dodano:

Odsłon: 32603

Eleganckie podanie ryby. Doskonałe na postny piątek i na Wigilię

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety mintaja odsączyłam na sitku. Po ok. pół godzinie przekroiłam każdy na pół, osoliłam, opieprzyłam i obsmażyłam z obu stron po 2 minuty. Pieczarki obrałam, pokroiłam w plasterki i osolone i opieprzone podsmażyłam na oleju z cebulą. Płat ciasta francuskiego przekroiłam na pół (na dwa 10-centymetrowe pasy). Na każdy pas nakładałam kawałek ryby, pieczarki, zawijałam w kopertkę. W miejscu złączenia odcinałam ciasto i formowałam kolejną kopertkę. Piekłam w 220 stopniach 13 minut. Przepis podpatrzony od użytkowniczki bożenas. Dziękuję.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maluszekk 02 maja 2013 Właśnie robię twoje rybki i już nie mogę się doczekać by ich spróbować :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 07 marca 2012 warte wypróbowania do ulubionych- przyda się na wigilię -pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asinek 29 grudnia 2010 Radzę posmarować roztrzepanym żóltkiem. Nabierze pięknego, złocistego koloru

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milusia1604 21 grudnia 2010 Coś nowego.Będę miała gości którzy nie przepadają za rybą bo ma ości.A tu proszę.Piękna propozycja.Wypróbuję ją na Wigilię.Dzięki.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 21 grudnia 2010 ciekawy pomysł i jak to ładnie wygląda,podoba mi się

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 20 grudnia 2010 Smakowicie wygląda, tak jeszcze ryby nie podawałam - pomysł do wypróbowania :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nero78 20 grudnia 2010 Mi też, jeszcze tak nie próbowałam, do ulubionych :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 20 grudnia 2010 Ryba w tej wersji bardzo mi się podoba -)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń